home
contact
links
sitemap
Lef Stadsdynamicaprojectenpublicatiesnieuwsopdrachtgevers


Glasshouse Magazine publiceert Greenhouse Jan Doms

datum bericht: 21-04-2017
       

Het internationale Art Magazine Glasshouse publiceert over het grootschalige architectuurproject Public Greenhouse van Jan Doms als eyecatcher van de Internationale Glas Biënnale Roermond.Jan Doms ontwierp en construeerde Greenhouse voor de tuin van het Karthuizerklooster Roermond. Het eerste idee dateert van 2000 toen hij op basis van het schetsontwerp Mobile Follies Brigade genomineerd werd voor Kunst in de Openbare Ruimte Tilburg Prijs.

 

In 2015 werkte hij verder aan dit idee van een Public Greenhouse tijdens zijn verblijf in Armenië waar hij zich boog over de herontwikkeling van de groene vallei naast het centrum van Gyumri. Hij vervaardigde daar een schaalmodel van staal en glas. Toen hij werd uitgenodigd voor de Internationale Glas Biënnale Roermond besloot hij dit project uit te voeren. 

 

Samen met architecte Olga Doreva en ir. Philip van Boxtel bouwde hij deze elegante doch sterke constructie van staal en glas in enkele dagen op. Het is in de aard mobiele architectuur.Download: Greenhouse A0 Overzicht 20160819.pdf

 

 

« terug

 

disclaimerverstuur een tiptop of page